Vägkoner och flaggor

Nya Zeeländska vägvärket älskar att använda vägkoner. Ni ser dem överallt, gärna i väldigt stora grupper. Onödigt tycker svensken, men lite lustigt. 
 
Det andra som är på agendan är att de 30 flaggförslagen har blivit fyra! Nya Zeeland lägger ett x antal miljoner NZD på att ändra flaggan, till något fräshare, bättre som kan representera hela Nya Zeeland, inte enbart den brittiska ex kolonin.  Här är de följande förslagen:
 
The silver fern, bladet, är en välkänd symbol för Nya Zeeland. The Fern är även känd som en symbol för All Blacks, vårt älskade rugbyteam. Även vårt kära Net Ball team, varav de heter Silver Ferns.
Även the Southern Cross, som både har använts av Maori och de som kolonisrade Nya Zeeland för ungefär 200 år sedan. 
Nuvarande flaggan
 
Det är delade åsikter om det är nödvändigt att ändra flaggan eller ej. Många anser att de finns andra problem, som bör prioriteras mer. Ett exempel är de senaste 4 årens satning av att inget barn ska gå till skolan utan frukost. Där satsades 4 miljoner/år. Till skillnad för vad som har lagts/kommer läggas på den Nya Zeeländska flaggan, vilket är mycket mer. 
------------------------------------------------------------------------------------------------
Förövrigt har första samtalet hem skett. Lite visum bekymmer som behövde lösas. Egentligen inget stort alls, men kändes som en liten milstolpe i mitt år på andra sidan jorden, typ. 

Kommentera här: