Är det över?

Sitter och inser att min tid som utbytesstudent är över. Programmet slutade den 8/12, och familjen kommer snart. Men det känns inte som ett adjö, utan mer som ett "på återseende". Självklart har Nya Zeeland sina för och nackdelar, men detta land kommer alltid ligga varmt om hjärtat. För nya mål har satts, och jag kommer att komma tillbka hit en dag. När vet jag inte, men jag ska. Det kommer inte vara en dans på rosor hemma, efter ett fantastiskt, lätt och spännande år. Men helt ärligt ska det bli lite skönt. Sverige är ju ändå mitt hem. 
 
Nu ser jag fram emot de veckorna min familj och jag ska spendera i Nya Zeeland, 
för att sedan, äntligen komma hem. :)
 
Bild från Katy's födelseöverraskning, en dag på Hamilton Zoo med lemurklappning!

We went caving!

På Bryce's farm finns det en gråtta, vilket vi gärna utforskade! Bryce har varit nere tidigare, men jag var den första svensken som satte sin fot där. ;) 
Det finns tre ingångar, men en "enkel". Enkel som innebär hala ner sig någon meter, vrida höften och lirka armarna ner i ett hål. Men värt var det! Vi såg en ål, ganska många spindlar, lysmaskar (!) och sådana där grott-skapelser av vatten som tar tusenmiljardersmiljoners (jättelänge) att skapas och , har glömt namnet och hittar inte på googel.. Aja. Ni förstår. 
Fett ballt, tills vi skulle upp ur det dära hålet... Då fastnade jag. haha. Men (som ni märker) kom jag ut efter några djupa andetag och höftlirkande. Efter det valde vi att gå lite i strömmen och kom till något som liknade Grand Canyon. 
 
En av de bästa sakerna jag har uppleft i NZ tror jag!
 

Tillbaka i Mahoenui

Förra fredagen till igår spenderades på farmen, som jag har tidigare besökt. Denna gång följde Julia med. 
Kommer sakna farmen, särksilt Bryce med familj. Väldigt trevlig bonde, som kan väldigt mycket, om allt. Vi har hjälp till med mycket (enligt oss alla), allt från att laga stängsel, till att säda ur vatten behållare och att väga lamm. Haft en fantastisk vecka!