Pinnacles Hut- OED tramping

I onsdags åkte vi på äventyr, till Pinnacles Hut, utanför Thames (östkusten). Vi vandrade där i tre dagar.
Terrängen var fantastisk, första dagen enbart uppför. Trappsteg efter trappsteg. Men det kompenserades med en fabulös utsikt! 
 
Som många perspner i klassen säger: "OED is like a Whanau." (=outdoor education är som en stor familj). Och det är verkligen så! 
 
Första natten sov vi i en slags gigantisk stuga, andra natten byggde vi egna vindskydd. 
Det var tänkt att vi skulle vara ensamma i bushen i en timme för reflektion. Dock började det regna, så det blev uppskjutet till nästa camp.
 
Höjdpunkterna rent spontant var:
*Alla "Mjeeeehhhh"-ljud. Vet inte vart det kom ifrån, men kul var det. 
*När en ål simmade i sloden/ån/bäcken (vi hade svårt att bestämma oss för var det var) vi diskade i. 
*Solnedgången vid Pinnacles Hut (min kamera dog precis innan :(. (Men, vår awesome OED-lärare tog bilder. Så de kanske jag kan låna!). 
*En radioreklam där det pratades svenska. Tänk er Kalle Ankas jul, där den engelska rösten hörs i bakgrunden, och den svenska "över". Så var radioreklamen, med en svensk röst som pratade om vikingar, och den engelska som översatte. Efter en stund av det kom sloganen "Never time for bad movies". Väldigt förvirrande, förstod inte riktigt hur allt hänger ihop...
 
Lågpunkterna (ehm, ordet finns nog inte. Men ja, ni fattar):
*Trappsteg höga som soffbord. Jag bör inte klaga, jag är läng, men uuuh. Men för att göra detta till något positivt, jag känner mig rätt biffig nu.
*Fågeln vi körde på. Vi hade precis pratat om att det är onödigt att slösa djurliv, sedan hördes det en duns mot vindrutan. R.I.P little Bird :(
* Mac 'n' Chees, hej plast-halvfabrikat-mjölkpulversmak. 
Men jag ska inte klaga, det var fantastiskt! 

När vandringen var över stannade vi vid en djupare del av floden. Där badade vi och hoppade från klippor (läs vi, inklusive mig själv. Jag är stolt!)

 
 
 
 
 

Alt-J och vardag

I söndags blev jag glad, hörde Alt-J (mitt absoluta favoritband) på radion här. Minns inte vilken song dock. :)))
 
Annars flyer vardagen på. I sändags var jag och en dansk utbytesstudent med hans familj i Hamilton Gardens. Det var som en liten festival. Hur mysigt som helst! Samma kväll var det chapter meeting med AFS, alltid lika trevligt att träffa alla. Mötet var ungefär som ett årsmöte, det godkändes ekonomi och så vidare. 
Igår var det en vanlig måndag. Efter skolan gick några vänner och jag till Chartwell, ett shoppingcenter. Vi hamnade till slut på Burger King.
 
Mat är billigt här, särskilt den onyttiga. Hahah. Denna kostar 1 NZD, vilket motsvarar ca 6 kr. Är det inte cirka 15 kr för en liten Slush? Hah. (Varför reflekterar jag ens över detta...?)
 
Imorgon är det tramping som gäller! Vi ska samlas 08:15, och kommer hem på fredag eftermiddag. Jag är sjukt taggad! (Även om väderprognosen säger regn...). 
När man pratar med lärarna och undrar vad man ska göra hemm svarar de oftast: "Don't worry, we can talk about it on monday. Enjoy the tramping!" Skön och hänsynfsull attityd.
 
Kort iaktaggelse:
TV-upplägget är annorlunda här. Istället för ett program/veckan på en särskild dag är det flera program på flera dagar. tex. finns dett ett heminredningsprogram som går både måndagar, tisdagar och onsdagar. Vet inte vilket jag föredrar, kanske ett I-landsdilemma. 
 
 

Lite mobilbilder

Jag fotar nästan ingenting med min mobil, men här är det ynka jag har skrapat ihop:
Glass och D9. 
Intressant djur. 
I historiaklassrummet. Grumpy cat<33
Gift...? Soda stream-smak som skulle smaka "cream". Smakar konstgjort...