Ranglan Beach

På förmiddgen besökte vi en bank för att öppna ett Nya Zeeländskt konto åt mig. Dock hade de först tid nästa söndag, så vi ska ordna det då. Sue höll en liten guidad tur om vad som var "Young shops" och "Old shops", "Cheaps shops" och "Expensive shops". 
 
Efter lunch åkte Doug och jag till en av Dougs vänner för en kopp te. Mannen arbetade som perukmakare, och vilket jobb! Jag fick se en av de perukerna han håller på att göra, jisses vilket hantverk! 
 
Lite senare på dagen åkte vi till raglan beach, ett känt surfställe. På vägen stannade vi ett vattenfall som "bara" var 55 meter högt. Doug berättade om ett vattenfall på Sydön, som var 2 km högt. 
 
Vägarna här är väldigt slingriga, och hastigeheten verkar inte vara anspassad efter det... 100 km/h på nåhot som liknar Näknavägen (mina klasskamrater vet ;)). Dock kör inte min värdfamilj så fort. Tack och lov!
 
(Och ja, det ser kallt ut. Men det var det inte! Badkrukan Tekla kan insistera på det.)

Efter cirka 40 timmar...

...kom vi äntligen fram! Bytet i Amsterdam och i Guangzhou gick tipptopp.
Det hände inget spekaktulärt under resan direkt, utan allt flöt på (tack och lov). 

På flygplatsen väntade Sue och Doug (min värdfamilj) och tillsammans med en annan utbytesstudent från Kanada åkte vi moy Hamilton. På vägen gjorde vi ett tradiotionellt stopp, nämligen att äta honkey-ponkeyglass. Det är en sort som enbart finns i Nya Zeeland. Smaken kan beskrivas som vanlijglass med lätt kola-inslag. Väldigt god enligt mig, särskilt som första "icke flygplansmat" på cirka 40 timmar...
 
Efter lunch begav vi oss till Hamiltons stadskärna, för att fixa lite kartor. Vi besökte även en fin park, som ligger nära floden Waikato (Nya Zeelands längsta flod). 
 
Finfina resesällskapet Jakob.
En bro i mysiga parken.
Utsikt över Waikato river.
En annan fin del av parken.
Kina-selfie!
Första synen av Nya Zeeland.
Honkey-Ponkey glass. 
 

Woah

Detta inlägg är tidsinställt, för...
 
(Classy quote, I know..)
 
Om att går som det ska lyfter flyget 06:20 från Linköpings flygplats. Med mig har jag Jakob, som också ska till Nya Zeeland som utbytesstudent. Vi byter i Amsterdam, för att sedan byta i Guangzhuo (Kina) och landa i Auckland. Resan kommer ta lite mer än 36 h.