100 dagar

Idag är det 100 dagar sedan jag lämnade Sverige. 100 dagar är nog en ganska stor milstolpe för en utbytesstudent. För mig, så är det absolut den längsta tiden jag varit hemifrån. 
Så saknar jag Sverige än?
Ibland, kanske inte Sverige som land, bara något bekant. Mina vänner, min familj, ja självklart saknar jag dem. Men inte än något överväldigande, storgråtandes. (Vilket jag är tacksam över). 
Har cirka två tredjedelar av min tid här kvar, vilket är en härlig känsla. Så mycket mer att upptäcka, så mycket mer erfarenhet, kunskap att få, fler diskussioner att ha... Fler äventyr! 
 
100 dagar har gått väldigt fort. Hade inte alls förväntat mig att det skulle vara så här, men det är inte negativt alls. Mer att jag faktiskt inte hade någon aning alls hur det var att vara utbytesstudent. Det är svårt att beskriva, jag tror att varje utbytesår är annorlunda (ojoj vilken slutsats Tekla!). 
 
100 dagar av vetskapen att jag faktiskt klarar mig, 100 dagar av en liten kick när man inser att man faktiskt är på andra sidan jorden. 
 
För att yttra ännu en klyscha så är det lite svårt att förstå allting. 
Efter 100 dagar börjar man se under ytan, förstå saker, man kanske inte gillar. Men samtidigt upptäcker man nya saker (som exempelvis dessertyoughurt) som man bara inte kan undvika att älska. 
 
100 dagar på topp! 

Kommentera här: